לקביעת תור
מלאו את הפרטים שלכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם האפשרי
06/10/2022
צנתור בחולי סוכרת
צנתור בחולי סוכרת – תרופות שצריך להפסיק לפני הצנתור
מטופל סוכרתי שעומד לעבור צנתור נדרש להיות בצום של כ-4 שעות טרם הפרוצדורה. בנוסף, הצנתור לפתיחת עורק חסום CTO עלול להמשך מספר שעות (בממוצע שעתיים ולפעמים גם יותר מ-3 שעות), וביחד תקופת צום יכולה להגיע לכ- 6-7 שעות ואף יותר מכך. הפסקת אוכל ארוכה הינה משמעותית עבור מטופל סוכרתי ועלולה להשפיע על איזון רמות הסוכר בדם, ובמקרי קיצון, לגרום לירידה של רמת הסוכר בדם ולהתפתחות היפוגליקמיה.
תרופות לסוכרת שבשימוש נרחב כיום ניתן לחלק לתרופות דרך הפה או בהזרקה תת-עורית.
התרופות שניתנות בכדורים דרך הפה:
תרופות ותיקות ופחות שכיחות היום הן:
תרופות שניתנות בהזרקה תת-עורית:
אז כיצד לנהוג עם התרופות לסוכרת לפני הצנתור?
אני ממליץ להפסיק טיפול בתרופות שמכילות מטפורמין, כמו גלוקומין, גלוקופאג’, ג’אנואט, ג’ארדיאנס דואו, קסיגדואו 24-48 שעות לפני הצנתור.
ביום הצנתור, ממליץ להימנע מתרופות ממשפחות הסולפונילאוראה וריפגליניד: אמריל, גלימפיריד־טבע, גלוקו־רייט, גלובן, נובונורם, ריפליד, רפגליניד־טבע; וגם, ממשפחת SGT2: ג’רדיאנס, פורקסיגה, גליקסמבי.
למטופלים עם סוכרת מסוג 2 שמטופלים ע”י אינסולין עם משך פעילות ארוך – לנטוס, בסגלר, טרגלודק, טוג’או או לבמיר – ממליץ לא לשנות מינון הטיפול. לגבי מינון אינסולין עם צשך השפעה קצר ולגבי המטופלים עם סוכרת מסוג 1 – יש להיוועץ ברופא מטפל ולהתאים מינון לרמות הסוכר בבדיקה במכשיר אוטומטי.
בכל מקרה, אני מאוד ממליץ על מעקב קפדני אחר רמות הסוכר, במיוחד לקראת הצנתור. יש לבצע בדיקות דם תכופות על ידי מכשיר אוטומטי, כדי לאבחן תנודות רמות הסוכר ולהתאים טיפול לפיהן. צוות הצנתורים ער לחשיבות ולמורכבות של איזון הסוכרת במטופלים שעוברים צנתור, יערוך בדיקות לניטור רמות הסוכר ויתן מענה טיפולי לכל מצב.